Meiser

Foringsplassene blir flittig besøkt av meiser og andre småfugler nå om dagen. Det er kaldt og dagen er kort, så det gjelder å spise hele tida !

Vist 169 ganger. Følges av 1 person.

Kommentarer

Exclamation_desat_24

Ja, det går unna med fuglemat for tiden. Her har det kommet en gjeng med nøtteskriker i det siste. De er også sultne, men skremmer vekk småfuglene. Jeg legger ut mat på flere steder, men nøtteskrikene er over alt. Jeg lurer på hvordan jeg skal sikre småfuglene maten.
Dette er et morsomt og fint bilde i “fugleperspektiv”!

Exclamation_desat_24

Har også masse småfugl på to matingsplasser.., i dag da jeg skulle en tur på glassverandaen så jeg to små hoder utenfor vinduet! Der satt det to bittesmå fugler og kikket inn på meg, mens de klamret seg fast på yttersida. Det var så rørende at jeg måtte ta meg en ekstra tur med litt godsaker å legge i kurven og materen, som sundknasede småkaker og litt valnøtter…! Er jo snø helt opp til livet nesten, men med regnbukse og støvler kom jeg meg nu fram! Yrende liv, alle slags arter!
Nøtteskrike så jeg èn gang i fjor, faktisk første gang jeg har sett en slik en, den var veldig vakker…, men synd om den er så glupsk at den spiser opp for de søte små…! Men er vel sulten den også.
Tok bilde av den, men det ble veldig uklart, var vel for ivrig..

Exclamation_desat_24

Jeg synes også at nøtteskriken er vakker. Jeg unner den mat, så klart. Men dagene er så korte nå og småfuglene trenger å spise så mye som de bare kan for å ha nok i magen til lange og kalde netter. Jeg må bare legge ut mat av diverse slag og håpe at de små får i seg nok innimellom. Hver gang jeg er ute forsvinner nøtteskrikene, og da kan de små få i seg litt mat før de store kommer tilbake. Det satt en gjeng på fem nøtteskriker på fuglebrettet samtidig. Nydelige fugler!
Jeg går og spør om å få tømme de smarte oppskjæringsmaskinene for brød som de fleste butikker har nå. Der er det masse skalker og smuler som blir kastet, men som er fin fuglemat.

Exclamation_desat_24

Her er det et par duer som klarer å presse seg nedi en av kurvene, jeg unner dem jo også mat, men ser jo at småfuglan ikke får når de er der, har derfor også en mater som duene ikke når..
Fem nøtteskriker! Ja,de er nydelige fugler. Har hørt at når de er små har de en rød topp oppe på hodet, som en hatt eller topplue..:))

Ja, tenk på all maten som blir kastet! Det er helt forferdelig..
Mye kunne heller vært brukt til fugle- og dyremat!

Berits bilder (48 bilder)

 

Bildesamlingen (3363 bilder)

 
 

Andre bildealbum

Image_album_128x128

JUL 2013

0 bilder
Image_album_128x128

Takstingeniør

0 bilder

2010 Oktober

40 bilder

2010 Desember

23 bilder

Vide fjellet

17 bilder