Alltid Der For Deg

Du og jeg kan ikke spille spill som vi vil fordi staten mener vi kan bli avhengige av det. Ja, til og med galskap kaller de det. Et helt folk med galninger – spillegalninger – er noe man selvfølgelig med alle midler må motarbeide. Det har staten faktisk også klart å forhindre. Vi har jo ikke et land fullt med spillegale mennesker i dag. For heldigvis har vi en stat som passer på. De passer så godt på, at alt som eventuelt kan være farlig, det har de forbudt. Og spill med penger er farlig, man kan jo bli gale av det har staten sagt. Puuh, takk og lov for staten, for at de alltid holder oss i sin trygge favn og forbyr slike farligheter!

Eller de forbyr det ikke helt da. Bare nesten. De forbyr det sånn at bare de kan tilby det. De kaller det ”Norsk Tipping”. Når man kaller det ”Norsk” blir det også så trygt og ufarlig. Du kan ikke bli gal av noe som har ”Norsk” foran seg, vet du. Tipping, ja det er kjempe farlig. Men ikke tipping på norsk! Og skulle du mot all formodning likevel bli gal av å tippe på norsk, er det ikke så farlig. Husleia du spilte bort på Keno går rett til musikkorpset på Slemstad! Pengene du spilte bort på en av deres spilleautomater tilfaller en ballbinge på Røros. Eller ikke rett da. Men en del hvertfall. 40% av det vet man ikke helt hvor går. Mest sannsynlig til staten, men det vil de ikke si. Det er ikke så nøye. De passer jo på har de sagt – det er det viktigste.

Det finnes mennesker i andre land som ikke er så heldige som oss. Tulleland som Danmark, England, Frankrike, Italia, Nederland og Belgia for eksempel, der har de en helt uansvarlig stat som lar andre enn staten selv tilby spill. Resultatet av det, er at man har fått et marked. Et marked med konkurranse, som gjør at de forskjellige operatørene hele tiden må forbedre seg og faktisk yte etter bestemte krav. Heldigvis trenger ikke Norsk Tipping å yte noe særlig, de er jo de eneste som får holde på. Ja, kanskje får vi dårligere tilbud av det, og kanskje spiller dermed størsteparten på utenlandske sider, og ja, da går vel mesteparten av pengene ut av landet og i helt andre lommer enn norske, men vi har hvertfall en sterk stat som vet bedre hva som er riktig for deg og meg enn deg og meg selv!

Tusen takk kjære stat, for at du alltid er der og verner om oss små og dumme.

Vist 3243 ganger. Følges av 2 personer.

Nationen: Debatt

Velkommen til Nationens debattsider. Her møtes Nationens lesere for å dele nyheter og diskutere store eller små saker.

Skriv innlegg

Legg ut bilder